Predogled: Programska oprema iQ tehnologija verzija 3.0 Beta 2

Programska oprema iQ tehnologija verzija 3.0 Beta 2 na interaktivnih zaslonih SMART Board za šolstvo in podjetja vključuje številne nove funkcije in izboljšave.
 
Beta programska oprema je na voljo samo na Beta kanalu in ne bo v konfliktu z različico 2.9, ki se trenutno izvaja na Stable kanalu. iQ 3.0 Beta 2 lahko deluje na vseh napravah AM30 / AM40 in na vseh interaktivnih zaslonih SMART Board 6000, 7000, 6000 Pro in 7000 Pro.
 
SMART vlaga v razvoj najbolj inovativnih in uporabnih funkcionalnosti v izobraževanju. Da ne bi motili uporabnikov, ki so navajeni na delo s trenutno različico iQ-ja, bo SMART te funkcije najprej uvedel za Beta kanal kot priložnost za predogled. Če uporabniki želijo, lahko preizkusijo te funkcionalnosti pred polnim zagonom na Stable kanalu v jeseni 2018. Trenutna izkušnja z iQ bo ostala enaka do jeseni 2018.
 
iQ 3.0 Beta 2 različica je del širšega programa, ki se zavzema za večkratno izdajo različic programske opreme iQ. V prihodnjih mesecih bodo izšle dodatne izdaje iQ 3.0 Beta 3, Beta 4 itd.
 
Kaj je novega v iQ 3.0 Beta 2?
 
  1. Prilagodljivost domačega zaslona
  • Možnost spreminjanja ozadja na domačem zaslonu z 9 prednastavljenimi možnostmi. Prihodnja izdaja vam bo omogočila, da naložite svoje ozadje s palčnim pogonom.
  • Možnost dodajanja nedavnih predmetov k Priljubljenim (Favorites).
  • Možnost preureditve Priljubljenih (Favorites).
 
  1. Knjižnica aplikacij
  • Na voljo je nova knjižnica aplikacij kjer lahko najdete zbirko različnih aplikacij.
  • V tej izdaji bodo mnoge od teh aplikacij bližnjice na priljubljene izobraževalne spletne strani, ki uporabnikom omogočajo, da uporabljajo ustrezno vsebino.
  • Uporabniki bodo lahko na svojih domačih zaslonih nastavili katero koli od teh aplikacij kot priljubljene.
  • Prihodnje izdaje bodo uporabnikom omogočale iskanje in dodajanje aplikacij v zbirko.
 
  1. Deljenje zaslona naprav
  • Uporabniki bodo lahko hkrati delili zaslon dveh naprav AirPlay ali Google Cast.
  • Obe napravi bosta lahko v živo delili zaslon.
  • Uporabniki lahko kliknejo na katerikoli deljeni zaslon, da ga gledajo kot celotni zaslon. Izhod iz prikaza celotnega zaslona bo uporabnike vrnil na domači zaslon.
 
  1. Izboljšave za Player
  • Nova 3x3 bela tabla v predvajalniku:
                      Uporabniki imajo zdaj dostop do nove 3x3 tabele v Player-ju.
                      Nove prazne strani bodo omogočile:
                               Premikanje v 4 smeri - levo, desno, navzgor, navzdol.
                               Povečajte in pomanjšajte sliko s kretnjami.
                               Možnost izbire Ink-a (črnila), ki ga lahko premaknete kjerkoli na površini.
  • Sposobnost ustvarjanja novih Notebook datotek neposredno v Player-ju.
  • Notebook datoteke do katerih dostopate preko USB ključa, bodo shranjevale spremembe in ob izvozu nazaj na USB ključ bodo ohranile razširitev datoteke .notebook, zato jih je mogoče ponovno odpreti s programom SMART Notebook.
  • Player zdaj podpira animacije iz Notebook datotek.
Vse različice iQ 3.0 Beta bodo samodejno prenesene na naprave AM30 / AM40, če so vaše naprave nastavljene na Beta kanal, priključene na omrežje in so ostale neuporabljene 4 ure. Te različice beta ne bodo vplivale na vaše naprave AM30 / AM40, če so nastavljene na Stabel kanal.
 
Pomembne opombe:
S prehodom iz Stabel kanala na Beta kanal se prenesejo tudi vse vsebine bele table, vsebine Notebook Player-ja, nastavitve itd.
POZOR! Pri prehodu iz Beta kanala nazaj na Stabel kanal se ponastavijo tovarniška nastavitev in izgubili boste celotno vsebino.