Bili smo del konference Digdaktika 2023

Ekipa Inovatio se je udeležila zaključne konference projekta Dvig digitalne kompetentnosti Digdaktika, ki sta jo organizirala Zavod RS za šolstvo in ARNES. Potekala je 30. avgusta v Cankarjevem domu v Ljubljani.
 
Konferenca je ponudila 3 plenarna predavanja, katerih temeljna tema je bilo digitalno opismenjevanje in na katerih so izbrani gostje govorili o pomenu in vlogi digitalnih strategij v šolstvu, spremembah učnih izkušenj in navad učencev ter podpori umetne inteligence pri poučevanju in učenju.
 
Udeleženci konference smo lahko prisluhnili tudi mednarodnim vzgojiteljem in učiteljem, ki so s primeri iz prakse prikazali sodobne koncepte na področju pridobivanja in razvijanja digitalnih kompetenc. Obravnavali so možnosti za pospešitev razvoja in udejanjanja digitalne didaktike različnih ciljnih skupin – od vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa vse tja do univerz in ostalih.
 




Naše podjetje se je predstavilo z vzorčno učilnico v sklopu Teachmeet – predstavitve inovacij v podpori izobraževanju in z razstavnim prostorom, v katerem smo predstavljali SMART interaktivne zaslone, ClassVR očala za navidezno resničnost, didaktične pripomočke na področju robotike robota Photon in AlphaMini ter serijo produktov Lounge, mimoidoči pa so lahko preizkusili tudi  oblazinjeno pohištvo in pohištvo za fleksibilno poučevanje proizvajalca VS.
 
 
Veselilo nas je, da smo dan preživeli na izjemen in sproščen način!