Izšla je nova različica SMART Notebook-a v slovenščini

SMART Notebook® 19 je na voljo od 23. maja 2019. Te posodobitve so vključene kot del naročnine za program SMART Learning Suite programsko opremo.
 
Zagotovo vas zanima kaj je novega v SMART Notebook® 19
 
Programska oprema je v celoti v slovenščini. Kar pomeni, da je prevedena orodna vrstica, opisi vseh ikon, dodatki (kot so GeoGebra, Youtube, Bing…), nastavitve, orodja v menijski vrstici Windowsa, SMART Ink…

 

 
Programska oprema odslej pri spreminjanju rokopisa v digitalno obliko prepozna šumnike, tako da pretvorba teksta v slovenščino več ni ovira.
 

 
Odslej je v programsko opremo lažje in enostavneje uvoziti datoteke PDF (Windows in Mac) ter datoteke PowerPoint (samo Windows) neposredno v SMART Notebooku meniju (Datoteka > uvoz …).  Omogočen je tudi uvoz datotek, kot statičnih slik ali pretvorba v dinamično interaktivno vsebino s posameznimi oblikami, slikami in besedilom, ki ga je mogoče urejati.
 
Več si lahko ogledate v videu.
 
Teme aktivnosti po meri za Super Sort omogočajo učiteljem ustvarjanje dejavnosti z edinstvenimi slikami in ponujajo nove možnosti postavitve le-te. To je idealno za igre ujemanja, ki temeljijo na igrifikaciji, za različne učne teme pa tudi na povečanje raznolikosti dejavnosti in zagotavljanje več možnosti za dijake oz. učence višjih razredov.
Več si lahko ogledate v videu.
 Izboljšave pri centralni namestitvi prenosnega računalnika SMART v Mac OS 10.14 Mojave.

SMART Notebook® 19 si lahko prenesete iz spletne strani SMART, pomagate pa si lahko s trikom in nasvetom Kako namestim SMART Learning Suite.