Fizična aktivnost je zdravilo za hiperaktivnost

Vse več šol spodbuja skupinsko delo, ki združuje učence različnih starosti in individualnih posebnosti. Ta pristop ima očitne učne koristi, prav tako pa je tudi v mnogih primerih zelo praktična rešitev. Zato je zelo pomembno, da se stoli prilagodijo posamezniku, da le-ta sedi udobno in lahko maksimalno izkoristi prednosti tovrstnega načina učenja.



Fizična aktivnost ni samo zdrava, ampak nam pomaga tudi pri koncentraciji in učenju

Za mlajše, kot tudi starejše aktivne učence, sta ključna dejavnika zabava in fleksibilnost, ki poskrbita za angažiranje, spodbujanje in ohranjanje zanimanja. Tovrstno potrebo učencev potešijo stolčki, ki omogočajo mobilnost v kontroliranih pogojih, torej gibanje v različnih načinih. Takšna dejanja ne samo da izboljšajo njihovo počutje, ampak spodbujajo tudi telesno in intelektualno odraščanje.

                                 V strokovni reviji Pediatrics (2014) je bila objavljena študija, ki je vključevala otroke z ADHD, ki so sodelovali v programu pogostejšega in rednega gibanja. Študija je pokazala, da se je tem otrokom izboljšala tako kognitivna uspešnost kot delovanje možganskih funkcij. Prof. Charles Hillman torej poudarja, da telesna aktivnost pozitivno vpliva na razvoj možganov.
 
 
Ergonomsko oblikovani stoli, ki omogočajo gibanje

.
Hokki® stolček
Hokki® stolček na naravni način spodbuja pravilno držo, povečuje koncentracijo, zmanjšuje distrakcije.
PantoMove-Lupo
Vrtljivi stol, ki je nastavljiv po višini s funkcijo 3D zibanja. Ergonomsko pohištvo spodbuja naravno gibanje telesa in povečuje možgansko aktivnost.
Jumper® Air Move
Jumper® s svojo ergonomsko obliko ohranja pravilno držo hrbta, hkrati pa spodbuja naravno gibanje telesa