Video konferenčne klice lahko odslej izvajate direktno na vašem interaktivnem zaslonu SMART Board

Kdo bi si kdaj mislil, da bodo videokonferenčne rešitve postale nova realnost? Z interaktivnim zaslonom SMART Board lahko svoje učence angažiraje ne glede na to ali so v učilnici, doma ali oboje.
 
 

To pomeni, da lahko tudi pri poučevanju na daljavo uporabljate enaka orodja in načine dela, ki jih uporabljate v razredu – pisanje s pisali ter uporaba dotika in gest, kar pomeni, da ne boste omejeni samo na računalniško miško.
 
Zoom lahko zaženete neposredno na interaktivnem zaslonu SMART Board!
Aplikacija Zoom je odslej na voljo tudi v trgovini z aplikacijami na interaktivnem zaslonu SMART Board. Tako jo lahko zaženete neposredno na vašem interaktivnem zaslonu in s svojimi učenci v realnem času delite vrsto zanimivih vsebin in aktivnosti, vključno z vašimi sprotnimi zapiski.
 
Na interaktivni zaslon SMART Board lahko povežete katerikoli računalnik z operacijskim sistemom Windows, iOS ali Chrome z nameščeno aplikacijo Zoom. Izvajanje video konferenc preko interaktivnega zaslona SMART Board omogoča kvalitetnejše poučevanje in delo na daljavo, saj se galerije udeležencev prikažejo v visoki ločljivosti.

 

Orodja, ki omogočajo fenomenalno poučevanje

Med skupno rabo zaslona lahko osredotočite pozornost učencev s pisanjem (z digitalnim črnilom) ali z uporabo različnih dokumentov, brskalnika in orodij kot so magično pisalo, lupa, orodje za osvetlitev določenih delov, označevalniki besedila itn. Slednja so na voljo tudi na računalniku z nameščenim SMART Ink-om.
 
Kaj je krajše od pozornosti učenca v učilnici?
Pozornost učenca med učenjem na daljavo.
 
Dokazano je, da se lahko učenci veliko lažje naučijo učne snovi, če se učijo v realnem času. Pri tovrstnem učenju se lahko pojavi vrsta motečih dejavnikov kot so razporejanje naprav, težave pri skupni rabi, nepoznavanje orodij - ta seznam je lahko neskončen. S tem se verjetnost, da bodo učenci ostali motivirani in pozorni, v oddaljenem učnem okolju zmanjša.
 
Z videokonferenčnim Zoom na vašem interaktivnem zaslonu SMART Board se lahko tudi učenci od doma vključijo v skupno rabo zaslona skupaj z videoposnetkom v živo svojega učitelja, ki predava.
 
Torej, ne glede na to kje so učitelj  in učenci, lahko slednji gledajo svojega učitelja, kako poučuje, vključno z dopisovanjem zapiskov tablo v živo.
 

 
Pogrešate čase, ko ste lahko v učilnici stali pred vašimi učenci in predavali?
Tudi ko vas učenci spremljajo preko videokonferenčnih sistemov, vas lahko  vidijo in tako ohranijo kontinuiteto učilnice, da se lažje učijo in naučijo. Lahko rečemo, da je tudi taka pozornost zajeta in domišljija se sproži.
 
Vzpostavite smiselne povezave v kombiniranih učnih okoljih
V učilnicah, ki so danes videti drugače, je težko izvesti povezave z učenci, ki jih še niste videli. Povežite se na poljubno razdaljo s pomočjo videokonferenčnih sistemov in tako sprožite resnično zanimive učne izkušnje.
 
''All-inclusive'' poučevanje in učenje
Ne glede na to, ali ste učitelji in učenci doma ali v razredu, lahko med seboj enostavno komunicirate s pomočjo vgrajene galerije, ki omogoča prenos materialov visoke ločljivosti.
 
Učna okolja postajajo vse bolj zapletena. Zato je zelo pomembno, da lahko svoje metode poučevanja ohranite tako, da uporabljate že znana orodja – npr. interaktivni zaslon z video konferenčnim sistemom Zoom.

Ampak to še ni vse! Svoja učna gradiva lahko popestrite z uporabo didaktičnih iger v programski opremi v oblaku – SMART Learning Suite Online.

Bi želeli v svoj virtualni pouk vključiti več orodij, ki ste jih po navadi v učilnici? SMART Learning Suite Online je spletna aplikacija, ki učiteljem omogoča, da obstoječe statične vsebine, kot so PDF-i, Google Slides, datoteke Microsoft® in druge, spremenijo v interaktivna in privlačna učna gradiva.
Učenci se lahko didaktičnim igram in interaktivnim gradivom priključijo iz katerekoli naprave, ki imajo dostop do spleta. Učenci tako lahko sodelujejo individualno ali skupinsko, tako kot bi bili v isti učilnici.

Še niste uporabnik SLS Online? Preizkusite jo brezplačno in se sami prepričajte. Za več navodil pa si lahko ogledate posnetek spletnega seminarja, v katerem smo predstavili vse funkcije programske opreme v oblaku.