Dopolnjena linija izdelkov Floor Friends s Shift+ Up in Leaf



Razmišljanje in učenje se ne odvijata le v glavi. V vsak miselni proces je vključeno celotno telo. Do otrokovega enajstega oziroma dvanajstega leta otrokovi možgani potrebujejo stalne mišične dražljaje. Bolj se torej otrokovo telo giba, več informacij zabeležijo možgani. Posledično si zapomnijo in naučijo več. To je tudi vzrok, zakaj otroci tako radi ustvarjajo na tleh.

Koncept FloorFriends™ upošteva to potrebo otrok, da delajo sede, leže ali kleče. S svojimi elementi razširi raznolikost učnih prostorov, povečuje sposobnost učenja in koncentracije otrok ter krepi individualne oblike učenja. Tako lahko otroci z elementi FloorFriends™ kadarkoli delajo na tleh, spreminjajo svoj položaj in se gibajo na različne načine.
 
Leaf je šotorski element linije FloorFriends, s katerim lahko otroci sami ustvarjajo učna okolja, ki so jim všeč. Ker se nagonsko radi zadržujejo v zavetju, jamah, šotorih, jim ta produkt nudi prostor za umik in občutek varnosti. Pravtako pa spodbuja otroški duh odkrivanja.

Elementi Leaf so kot nalašč primerni za samostojno učenje, za ustvarjanje prostora, kjer učenci najdejo mir in umik.

Šotor se enostavno namesti na blazine FloorFriends. Lahko pa ga tudi z magnetom pričvrstite na kakršnokoli kovinsko površino - na primer na mobilno omaro Shift+ Landscape.                             

                                                                                   
Večnamenska podlaga Shift+ Up se lahko uporablja kot oder, miza ali klop. Pravtako je odlična izbira za predstavitve in učenje na tleh.

Odrsko podlago lahko ustvarimo v dveh nivojih iz pravokotnih in trikotnih elementov. Elementi so enostavno naložljivi in se povežejo v celoto s prilagodljivim vrtljivim konektorjem. Podlaga je na eni strani protizdrsna, na drugi strani pa za uporabo mize ali klopi, gladka. Ustvarimo lahko 20 kvadratnih metrov uporabne površine. S posebno vstavljivo ploščo, se lahko podloga v hipu spremeni v oder. Transportni voziček, ki je na voljo opcijsko pa je v veliko pomoč pri premikanju in transportu elementov..

Opcijsko je na voljo tudi priročen transportni voziček, za lažje prevažanje in premikanje elementov. Tako lahko podalgo in postavitve brez težav prilagajate različnim učnim okoljem in prostorom.